KYST-TIL-KYST etape 1 (heldagstur)

Kyst-til-Kyst Stien
3 vandrer

 

Så fik vi hul på Kyst-til-Kyst stien, som går fra Blåvand til Vejle – i alt 130 km. Dette indlæg er ikke i meet&move regi, men en tur jeg har gået med et par veninder (Ingelise og Maiken). Hvis du kan bruge det som inspiration eller bare er interesseret i oplevelser, så er du velkommen til at læse med.

 

HVILKEN ENDE ER HVAD?

Når man læser om Kyst-til-Kyst stien, så står der, at stien starter i Blåvand og slutter i Vejle. Det er vel lige som en orm – hvilken ende er hvad! Vi startede altså i Vejle 10.6.18 kl. ca.  8:30. Efter en fantastisk periode i DK med masser af sol, så havde vi valgt den første dag i 5 uger med regnvejr. Men pyt – længe leve engangsregnslag!!

Kvinder og toilet i naturen er ikke altid det mest komfortable, så vi benyttede os af, at slå et lille smut ind om vandrehjemmet i Skibet. Efter et smuk strækning forbi Haraldskær, blev vores første rigtige stop i Vingsted efter 10 km, hvor vi fik lidt energi fyldt på og var heldige, at her også var et toilet, så vi slap for grøftekanten – igen.

 

FLUERNES HERRE DAMER

Fra Vingsted fortsatte vi frem til Ravningbro, hvor vi vinkede farvel til Maiken. Indtil Ravningbro havde vi gået på asfalteret sti, som nu blev erstattet af grussti.

Et sted mellem Ravningbro og Bindeballe fik vi samlet nogle nye følgesvende op – en flok fluer, der svirrede rundt om hovederne på os – SÅ HOLD DOG OP!! Det skulle vise sig, at de var trofaste.

Bindeballe Købmandsgård blev vores frokost stop og tid til en kaffetår, lidt ly for regnen og igen var vi heldige at finde et toilet. Et hyggeligt sted, som også er populært blandt turister. (se mere her) Vi skulle videre og minsandten om fluerne ikke ventede på os og fulgte med os over Spjarup mod Karbjerg Kirketomt – et fredet areal hvor Karbjerg Kirke og Kirkegård har ligget.

Her mødte vi en asfalteret landevej og den gik vi på resten af vejen. Det er ikke det mest spændende stykke at gå, og desværre fandt vi ikke flere toiletter, så…. 

 

FITTING – VEJS ENDE

7t 42m / 32,3 km senere rammer vi Fitting med trætte ben, og gæt hvad – Fluerne var stadig hos os. Om de virkelig havde fulgt os hele vejen, eller om de havde besluttet sig for, at lave en form for stafet og havde skiftet hold undervejs, må stå hen i det uvisse. En enkelt flue havde så svært ved at forlade os, at det hoppede med i bilen (måske var den også træt). 

De ca. 32 km var storset lige ud – vi mødte 1½ bakken. Tak for en skøn tur trods regnvejr og fluer og tak til Sofie for at hente os i Fitting. Bentøjet har ikke været mærket udover et par gnavesår på mine hæle pga. for korte strømper – så blev jeg så klog!

Slotsbjerg
Slotsbjerg v/Bindeballe

Glæder mig til Etape 2 af kyst-til-kyst stien. Hvornår vides ikke, men jeg lover at jeg også skriver lidt om resten af de 130 km og også om den næste lange tur, som er på Mols i september. Hvis du vil med på nogle af mine små oplevelsesgåture, så tjek hjemmesiden her eller følg meet&move på FB.

Mange hilsner – Jette

 

Leave a Reply