De er lige rundt om hjørnet – de skønne oplevelser i naturen

Jeg elsker at opleve – rejse ud i verden og se den mangfoldige natur og kultur, men ved at lave gåture med meet&move, har jeg også lært, hvor mange skønne oplevelser og fantastisk natur, vi har lige rundt om hjørnet.

På en skøn og solrig februar fredag, hvor min mand og jeg var heldige at have taget fri fra arbejde, tog vi på den skønneste gåtur lige uden for Egtved. Vi valgte en P-plads v/Nybjerg Mølle, der ligger på højre hånd på Bøgvadvej – Hovedvejen fra Egtved til Billund. Herfra er der en gul, rød og blå sløjfe, som kan nås, så der er lidt for en hver smag.

Vejle-Egtved Ådal
Kort Vejle-Egtved Ådal

Bakke
Bakket terræn i Vejle-Egtved ådal

GUL SØJFE

Fra P-pladsen tog vi den gule sløjfe 5,6 km og vi mødte den mest fantastiske natur. Et kuperet terræn hvor vi allerede efter 500 m havde fået pulsen op – så var vi ligesom igang. Turen er rigtig godt markeret, det er næsten umuligt at gå forkert. Det meste af vejen foregår op og ned på markstier, hvor vi delte stierne med  køer og heste – deres efterladenskaber dampede i hvertfald stadig.

Åen blev krydset flere gange og det var et smukt syn at se, hvordan den brusende snor sig i landskabet. 

I PARADIS

På det sidste stykke af turen, hedder noget af området Paradis. Jeg kender ikke den oprindelige grund til dette, men navnet passer helt perfekt til området.

Her er i hvert fald potentiale for en meet&move tur – det må jeg arbejde lidt på de næste par måneder. 

Indtil da, så holde øje med andre spændende gåture på min hjemmeside eller følg mig på FB, hvor turene bliver slået op som begivenhed. Den kommende tur er allerede d. 24. februar i Kolding, hvor du har mulighed for at vinde Gå-bogen af Bente Klarlund Pedersen.

 

Leave a Reply